Nye indlæg

Singlelivet - en blog med tips og tanker

Mænd taler mere end kvinder!

14-12-2012

Mænd taler 65 procent af tiden, viste en undersøgelse, som Hans Jørgen Ladegaard fra Syddansk Universitet lavede i 2005.

»Mænd snakker mere end kvinder. De holder lange monologer om egne oplevelser og bliver sjældent afbrudt«, siger Jørgen Ladegaard til Jyllands-Posten.

Resultatet kom ved at gennemgå en stor mængde samtaler, der var optaget i børnehaver, folkeskoler, studiekredse, virksomheder og ved spisebordet over en periode på fem år.

Og mønsteret var ifølge forskeren overraskende tydeligt. Både i familien, på arbejdspladsen og i det offentlige taler mænd mest.

Kvinderne var de mest aktive i samtalen ved at stille langt de fleste spørgsmål og på den måde være motoren i samtalen. Men når manden endelig tager ordet, så taler han meget længere tid, lyder det.

I "The Art of Conversation" har Josephine Turck Baker opstillet 12 regler. Overholder man dem, er man sikker på ikke at blive opfattet som for meget talende!

Se de 12 regler her: http://www.metroxpress.dk/livsstil/sadan-bliver-du-den-perfekte-samtalepartner/KObllk!DWjxilfA1t6m2/

Hvor stort er problemet? YouGov har i perioden 30. november til 1. december 2012 spurgt 713 repræsentativt udvalgte personer mellem 18 og 74 år, som er i parforhold: "Taler din partner for meget?" 33% mente Ja, 67% Nej og 1% Ved ikke (afrundede tal). Undersøgelsen blev lavet for metroXpress.


Kategori: Artikler
 

Meld dig ind i vores singleklub og få et drys af festlige oplevelser!

Mix-Double Singleklub