Nye indlæg

Singlelivet - en blog med tips og tanker

Apropos ... mænd og kvinder - og forbrug

30-07-2013

Radioprogrammet Apropos har i denne uge beskæftiget sig med, hvordan mænd hhv. kvinder forholder sig til forbrug. I programomtalen hedder det bl.a.:

"Både mænd og kvinder tjener i dag sine egne penge, og begge køn bruger sine egne penge. Kvinder elsker en tur i Ikea, mens mænd kan få hele og halve timer til at gå i en elektronikforretning. Vi har forskellige interesserer, og køber derfor forskellige ting. Men vi agerer også meget forskelligt, når vi er i en butik, og det kan skyldes den måde kønshormonerne påvirker vores hjerner.

Der er ikke den store forskel på en mandehjerne og en kvindehjerne, men kønshormonerne påvirker vores hjerner forskelligt. Kvinder arbejder med brede neurale netværk, når de skal løse et problem, mens mænd bruger et bestemt sted i hjernen.

Stiller man en mand og en kvinde en opgave f.eks. at købe en sofa i Ikea, så vil man også se, at de løser den meget forskelligt. Manden vil gå direkte ind, vælge sofaen og skynde sig ud igen. Kvinden derimod vil gå hele varehuset igennem og lade sig inspirere, mens hun fylder mere og mere i posen, der kunne passe godt sammen med den sofa, hun har valgt.

Den kvindelige forbruger har magten

Kvinder tænker på nytte, når de forbruger. Hvad godt gør den her ting for mig og min familie. En mand tænker hvad kan den her ting og er den sjov for mig. Det er grove stereotyper, men kvindernes mere nytte-orienterede tilgang er ved at få overtaget og påvirker i den grad, de reklamer, der bliver produceret.

Kvinderne har nemlig fået magten over forbruget. De står for de fleste købsbeslutninger. Det kan godt være, at manden i et parforhold vælge hvilken græsslåmaskine, de skal have, men det er konen, der beslutter, om de overhovedet skal bruge penge på en græsslåmaskine eller ej."
(Webredaktørens fremhævning.)

Læs mere og hør udsendelsen:

http://www.dr.dk/P1/Apropos/Udsendelser/2013/Sommer_2013/udsendelser/2013/05/apropos-maend-og-kvinder-og-forbrug.htm
 

Kategori: Artikler
 

Meld dig ind i vores singleklub og få et drys af festlige oplevelser!

Mix-Double Singleklub